Hälsa / Natur / Okategoriserade

Höstmörker

Känner du dig också nedstämd och deprimerad i mörkret? Det kan kännas svårt att motivera sig till att gå ut i naturen när det regnar, blåser och allt känns mörkt. Att ge sig ut så lite som 30 minuter per dag kan förhindra både depression och hjärtsjukdom! Läs mer hos Science Alert. Och glöm inte D-vitaminen!!

Försök att följa den normala dygnsrytmen som fungerar resten av året! Istället för att kura upp sig med lite levande ljus så försök att efterlikna dagsljuset inomhus på dagtid (mellan 08- 16) för att sedan låta kroppen vila eftermiddag och kväll med mindre lampor, mer dämpad belysning och levande ljus. Hösten och vintern har förr i tiden varit en period då vi arbetade mindre och kroppen fick tid att hämta igen sig för att åter orka med det hårda kroppsarbetet från vårvinter till tidig höst. Ta hand om dig och försök njuta av hösten och vinterns långsammare tempo!

/Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *