Hälsa / Natur / Stresshantering / Träning / Vandringar

13 maj Vandring längs vatten – Skogsbad

Årets första vandring kommer att ha fokus på VATTEN och våra SINNEN.

Jag kommer visa er vägen till att uppleva naturen på ett mer sinnligt och nyfiket sätt! Har du hört talas om Shinrin- yoku eller det nya svenska ordet Skogsbad?

Shinrin-yoku är ett japanskt begrepp som betyder ungefär ‘att bada i skogen eller ‘att ta in skogens atmosfär’ och är en väldokumenterad form av terapi – skogsterapi. Man använder skogen som ett hjälpmedel till att må bättre psykiskt och fysiskt, finna ett lugn, känna sig återhämtad och samtidigt få mer livskraft.

Jag kommer även att visa enkla och effektiva övningar där du med hjälp av andningen kan fokusera – samla kraft och energi.

Datum: 13 maj

Tid: 09-12

Plats:
Vi kommer att vandra från byn Simlångsdalen, in i skogen längs med Brearedssjön och ta oss upp längs vattnet tills vi kommer till Danska Fall. Vi stannar till vid ett antal platser på vägen för kortare övningar. Vi går sedan tillbaka mot byn Simlångsdalen. De som vill stannar och tar en fika ute i naturen.

Mötesplats:
Vi möts vid Turistinformationen som ligger vid Tallhöjdens Värdshus i Simlångsdalen.

Vandringsterräng:
Det blir en lugn vandring längs Hallandsleden, det finns hela tiden stigar och grusvägar men terrängen är medelsvår vissa partier med ojämnheter i marken samt höjdskillnader. Ta på er skor som passar skogsterräng!

Medtages:
Kläder efter väder – sittunderlag – fika

Antal platser: 10

Anmälan eller vid frågor:
Maila till info@healthbynature.se
Bekräftelsen på reserverad plats kommer sedan via mail.
Maila vid avbokning eller ev förhinder.

Kostnad:
50 kr – betalas på plats, kontant eller via Swish

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *