Hälsa / Natur / Stresshantering / Vandringar

5 augusti Naturandas – Balans i livet

Hur får man balans i livet? Hur kan naturen och vår egen kropp hjälpa oss att lyckas?

Vår vardag och fritid ställer fler och högre krav på oss under längre perioder än vad vi som människor egentligen är skapta för. Konsten att då samtidigt kunna veta hur man ska finna sin balans i livet och behålla den kan verka omöjlig emellanåt.

Naturandas är mitt redskap – att med hjälp av en närmare kontakt med naturen i kombination med helande, energigivande och lugnande andningstekniker grunda sig, hitta tillbaka till sin egen kärna och då lättare kunna hantera olika typer av situationer samt finna balans i livet.

Har du hört talas om Shinrin- yoku eller det nya svenska ordet Skogsbad? Shinrin-yoku är ett japanskt begrepp som betyder ungefär ‘att bada i skogen eller ‘att ta in skogens atmosfär’ och är en väldokumenterad form av terapi – skogsterapi. Man använder skogen som ett hjälpmedel till att må bättre psykiskt och fysiskt, finna ett lugn, känna sig återhämtad och samtidigt få mer livskraft.

Vi kommer att skogsbada och lära oss mer om vad naturen egentligen gör med oss, vad händer i vår kropp och vårt sinne när vi är i naturen? Spelar det någon roll vilken typ av natur vi är i och vad vi gör när vi väl är där?

Vi kommer även att utföra olika andningsövningar där du med hjälp av andningen kan fokusera – samla kraft och energi. Hälsoeffekterna av en förbättrad andning är både fysiska och psykiska och är ett redskap som är lätt att bära med sig och använda i sin vardag.

Plats:
Biskopstorps naturreservat. Vi vandrar i den norra delen av reservatet, från Kronotorpet och vidare ut i skogen.

Vandringsterräng:
Det blir en lugn vandring i underbar ädellövskog, det finns hela tiden stigar och grusvägar men terrängen är medelsvår vissa partier med en del höjdskillnader. Ta på er skor som passar skogsterräng!

Medtages:
Kläder efter väder – sittunderlag – fika

Max antal platser: 10

Anmälan eller vid frågor:
Maila till info@healthbynature.se
Bekräftelsen på reserverad plats samt mer info kommer sedan via mail.

OBS! Maila vid avbokning eller ev förhinder.

Kostnad:
250 kr – betalas på plats, kontant eller via Swish

Ledare:
Anna Poock / Health & Prana by Nature
– Specialistsjuksköterska inom Anestesi
– Vandringsledare i Friluftsfrämjandet
– Läser just nu Masterprogrammet ‘Utemiljöer för hälsa och välbefinnande’ på SLU, Alnarp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *