Breathwalk / Hälsa / Natur / Stresshantering / Vandringar

20 okt Naturandas i Nackareservatet

Välkommen att Naturandas för balans i livet! Hur får man balans i livet? Hur kan naturen och vår egen kropp hjälpa oss att lyckas?

Vår vardag och fritid ställer fler och högre krav på oss under längre perioder än vad vi som människor egentligen är skapta för. Konsten att då samtidigt kunna veta hur man ska finna sin balans i livet och behålla den kan verka omöjlig emellanåt.

Jag som leder vandringen heter Anna Poock och är vandringsledare i Friluftsfrämjandet Enskede, Anestesisjuksköterska, certifierad Breathwalkinstruktör samt läser just nu masterprogrammet ‘Utemiljöer för hälsa och välbefinnande’ på SLU. Vid frågor kontakta mig via mail: anna.poock@friluftsframjandet.se

Naturandas är mitt redskap – att med hjälp av en närmare kontakt med naturen i kombination med helande, energigivande och lugnande andningstekniker grunda sig, hitta tillbaka till sin egen kärna och då lättare kunna hantera olika typer av situationer samt finna balans i livet. Hälsoeffekterna av en förbättrad andning är både fysiska och psykiska och är ett redskap som är lätt att bära med sig och använda i sin vardag.

Vi kommer att skogsbada och lära oss mer om vad naturen egentligen gör med oss, vad händer i vår kropp och vårt sinne när vi är i naturen? Spelar det någon roll vilken typ av natur vi är i och vad vi gör när vi väl är där? Skogsbad eller Shinrin-yoku är ett japanskt begrepp som betyder ungefär “att bada i skogen” eller “att ta in skogens atmosfär” och är en väldokumenterad form av skogsterapi. Man använder skogen som ett hjälpmedel till att må bättre psykiskt och fysiskt, finna ett lugn, känna sig återhämtad och samtidigt få mer livskraft. Det blir en lugn vandring, mestadels i tysthet, med regelbundna pauser då vi stannar upp och gör olika övningar.

Medtag: Kläder efter väder – sittunderlag – fika.
Vi går oavsett väder och kommer att gå i lugnt tempo och stanna till för att göra övningar så det är viktigt att klä sig varmt! Bra promenad/träningsskor som passar vandring längs skogsstigar och rådande väder.

Pris: Medlem 30 kr, Icke-medlem 80 kr. Betalningen sker på plats kontant till ledaren eller via Swish (numret meddelas på plats). Som medlem anmäler du dig via Friluftsfrämjandets hemsida; Mina Äventyr. Icke medlemmar är välkomna att följa med i mån av plats. Du anmäler dig då direkt till ledaren via mail: anna.poock@friluftsframjandet.se.

Avboka din plats om du får förhinder så att någon annan kan få möjlighet att delta.

Länk till anmälan: Naturandas i Nackareservatet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *