Hälsa / Natur / Naturandas / Skogsbad / Stresshantering / Vandringar

28 april – Skogsbad & Naturandas i Nackareservatet

Välkommen på Skogsbad och att Naturandas för balans i livet!

Hur får man balans i livet? Hur kan naturen och vår egen kropp hjälpa oss att lyckas? Vår vardag och fritid ställer fler och högre krav på oss under längre perioder än vad vi som människor egentligen är skapta för. Konsten att då samtidigt kunna veta hur man ska finna sin balans i livet och behålla den kan verka omöjlig emellanåt.

Naturandas är att med hjälp av en närmare kontakt med naturen i kombination med helande, energigivande och lugnande andningstekniker grunda sig, hitta tillbaka till sin egen kärna och då lättare kunna hantera olika typer av situationer samt finna balans i livet. Hälsoeffekterna av en förbättrad andning är både fysiska och psykiska och är ett redskap som är lätt att bära med sig och använda i sin vardag.

Vi kommer att skogsbada och på så sätt återknyta vår kontakt med naturen. Skogsbad eller Shinrin-yoku är ett japanskt begrepp som betyder ungefär “att bada i skogen” eller “att ta in skogens atmosfär” och är en väldokumenterad form av skogsterapi. Man använder skogen som ett hjälpmedel till att må bättre psykiskt och fysiskt, finna ett lugn, känna sig återhämtad och samtidigt få mer livskraft. Det blir en lugn vandring, mestadels i tysthet, med regelbundna pauser då vi stannar upp och gör olika övningar.

Läs mer & anmälan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *